Otvorena izložba Peski 2019

Otvorena izložba Peski 2019

U Muzeju Grada Đurđevca, u petak 20. rujna, otvoren je izložba Peski 2019 u suradnji s Rotary clubom Koprivnica.

Muzej već gotovo deset godina otvara vrata izložbi likovnih radova koja je dio humane akcije rotarijanaca, ispočetka namijenjenoj koprivničkoj gimnaziji, a kasnije i đurđevačkoj gimnaziji, upravo inicijativom muzeja gdje se i održava izložba. Ovom se izložbom, podupiru učenici slabijeg imovinskog stanja koji postižu zamjetne uspjehe i rezultate u školi.

Ova je izložba, kao i brojne do sad, ponudila širok spektar radova, različitih tehnika i motiva, te će se zasigurno zadovoljiti različiti ukusi i ostvariti plemeniti cilj ove suradnje.

Okupljene je pozdravila i o izložbi govorila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, dok je predsjednik Rotary cluba, Goran Plahinek, izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje i ove vrlo lijepe akcije, ističući kako pojedinci uvijek mogu pomagati ljudima oko sebe i tako im stvoriti ugodnije uvjete za život, a u ovom slučaju, odrastanje i školovanje. Za ugodan i veličanstveni glazbeni ugođaj pobrinula se učenica Gimnazije Fran Galović iz Koprivnice, Sara Forjan s izvedbom pjesme Utjeha pjevačice Ivane Kindl, uz klavirsku pratnju profesora Mihaela Kivača i mentorstvo profesorice Darije Kivač. Izložbu je otvorila članica Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Kristina Benko Markovica.

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2019.