Održana ljetna muzejska družionica

Održana ljetna muzejska družionica

Ove srijede u Muzeju Grada Đurđevca održana je još jedna u nizu ljetnih muzejskih družionica. Ovog puta družili smo se čitajući priče iz muzejske suvenirnice. Upoznali smo tako likove iz Legende o Picokima u našoj LEGO slikovnici, pisanoj na kajkavskom narječju, gdje smo ponovili i otkrili značenje nekih zastarjelih oblika riječi koje su se nekad upotrebljavale u svakodnevnom govoru. Zatim smo upoznali i tajanstvene junake poput dječaka Pjeska, koji nas je proveo po pustinji, otkrivajući skrivene kutke našeg kraja i čineći dobra djela. Naposljetku smo upoznali i veselo društvo iz slikovnice o devama, koje kao najveća atrakcija naše Hrvatske Sahare, uz svesrdnu pomoć ostalih životinja našeg mini zoološkog vrta uvijek rado prave društvo svim našim posjetiteljima.

Za kraj smo se s tim istim životinjama i družili. Baš kao u slikovnicama, veselo društvo nas je dočekalo veselo trčkarajući i prateći svaki naš pokret, nadajući se kakvoj poslastici. Sve to je budnim okom smireno pratio i gazda ovog veselog dvorišta, pijetao.

Iduća po redu ljetna muzejska radionica na rasporedu je za dva tjedna, točnije 7. kolovoza od 10-12h, na kojoj ćemo crtati svoje ljeto u Podravini.