Muzej Grada Đurđevca bogatiji za nekoliko novih suvenira

Muzej Grada Đurđevca bogatiji za nekoliko novih suvenira

Još jedna Picokijada je iza nas, dugo toplo ljeto pred nama, no za kreativnost i dobre ideje nema odmora. Od prošlog tjedna suvenirnica Muzeja Grada Đurđevca bogatija je za još nekoliko proizvoda. Na ionako bogatu ponudu nakita izrađenih od cinkove legure iz radionice Julijane Rodić Ozimec, a na idejni prijedlog ravnateljice Muzeja Edite Janković Hapavel, dodali smo i pločice s ugraviranim motivima likovnih djela Ivana Lackovića Croate, a dolaze u obliku lančića i privjeska za ključeve. Naš Muzej brine o Donaciji ILC, velikom broju umjetničkih djela, koja je taj strastveni sakupljač i dobročinitelj darovao s jedinom željom, da se ona pokažu posjetiteljima. Ovako, osim što možemo neka od tih djela predstaviti javnosti na zidovima Muzeja, možemo ih ponuditi i kao trajnu uspomenu.

Osim što naš Muzej bilježi rekordnu posjećenost i ove godine, na istom tragu su i naši mali i nešto veći susjedi, stanovnici Hrvatske Sahare, mini zoološkog vrta. Kako nema posjetitelja kojem naše neobične udomaćene životinje nisu izmamile osmijeh na lice, a pogotovo najmlađim posjetiteljima, odlučili smo u našu ponudu suvenira uvrstiti i majice s nekoliko oslikanih motiva za djecu do 12 godina, odnosno prikladnih veličina za dječji uzrast. Radi se o motivima po kojima je Đurđevac sad već nadaleko prepoznatljiv, od nezaobilaznog pijetla – picoka, deva i ostalih životinja, majice krase i ostali simboli našeg grada. Valja napomenuti kako su motive dječjih majica osmislili učenici naše osnovne škole pod mentorstvom nastavnika likovne kulture Zorana Vidakovića.

Podsjećamo kako se suvenirnica nalazi u prostoru Muzeja, a posjetiti i razgledati ju možete u sklopu radnog vremena Muzeja radnim danom od 8-19h te vikendom od 10-20h.