Otvorena izložba Udruge „Peski-Art“, Đurđevac

Otvorena izložba Udruge „Peski-Art“, Đurđevac

U Muzeju Grada Đurđevca, u petak 5. travnja svečano je otvorena izložba članova likovne udruge „Peski-Art“, Đurđevac. Izložba je to slikarskih i kiparskih radova koju su organizirali Muzej Grada Đurđevca, ustupivši galerijski prostor za izložbu te Udruga „Peski-Art“, Đurđevac, uz potporu Grada Đurđevca. Ova iznimno aktivna i već nadaleko poznata đurđevačka udruga tako je počastila svoje sugrađane likovnim ostvarenjima svojih marljivih članova. Izložbi se odazvalo dvadeset i troje autora, svaki od kojih je na ovoj izložbi zastupljen s dva ili tri rada.

U otvorenje izložbe ušli smo uz zvukove podravskih napjeva u izvedbi dua „Bemian“, gospođe Ankice i gospodina Miroslava Betlehema, koji su izložbu uveličali s još nekoliko autorskih djela. Na početku sve prisutne pozdravila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, gospođa Edita Janković Hapavel, koja je pozdravila sve okupljene te dakako sve članove Udruge koji su se odazvali ovom izložbenom projektu, naglasivši bogatstvo đurđevačke likovne tradicije te uspješnost same udruge. Zatim se publici obratio i gospodin Zdravko Šabarić, autor predgovora ove izložbe, koji je u nekoliko rečenica opisao važnost očuvanja tradicijskih vrijednosti, posebice u likovnoj suradnji Muzeja i Udruge, ali i kroz brojne likovne kolonije te izlagačke projekte na kojima Udruga na krilima svojih članova sudjeluje širom Hrvatske.

Izložbu je otvorila izaslanica gradonačelnika Hrvoja Jančija, članica Gradskog vijeća gospođa Katica Blažok. Na kraju se svim okupljenima obratio i predsjednik Udruge gospodin Franjo Mihočka, koji je naglasio kako „Peski-Art“ imaju tako zapažene rezultate i ostvarene brojne likovne suradnje upravo zbog svojih marljivih članova, bez čijeg truda i zalaganja ne bi došlo ni do ove izložbe. Na kraju je zaključio kako je bogatstvo đurđevačke likovne scene nepresušno, a ova izložba je to još jednom potvrdila.
Izložba ostaje otvorena do 5. svibnja, a može se razgledati u radnom vremenu Muzeja od 8-17h radnim danom te od 10-18h vikendom.