26. travnja - 31. listopada 2019.

Izložba „Recepti za besmrtnost“ Salvadora Dalija

Muzej Grada Đurđevca u pripremi je još jednog inozemnog izložbenog projekta „Recepti za besmrtnost“ Salvadora Dalija (1904.-1989.), iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga. Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20.stoljeća.

Izložbom su obuhvaćena 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije.

Osim što izložba pruža uvid u likovni opus umjetnika, njegovim načinom interpretacije uvodi nas i u umjetnički pravac nadrealizma koji je obilježio likovnu scenu polovicom 30-tih godina 20 stoljeća.

Izložba „Recepti za besmrtnost“ iznimna je prilika da posjetitelji razgledaju i ostale sadržaje u utvrdi Stari grad u Đurđevcu, spomeniku kulture Republike Hrvatske, te tako uz nju upoznaju i spomeničku baštinu.

Ova izložba iz privatne zbirke Richarda H. Mayera, planira se održati u

Muzeju Grada Đurđevca u periodu između 26. travnja i 31. listopada 2019. godine.

 

Uz planiranu izložbu, u sklopu muzeja za posjetitelje je obogaćen sadržaj i Interpretacijskim centrom Picokijade (ICP), proglašenog u TOP 3 kulturne atrakcije godine od strane Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji na atraktivan multimedijalan način prikazuje zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – Legendu o Picokima.

Uz obilazak atraktivnih sadržaja u Muzeju Grada Đurđevca, može se posjetiti u neposrednoj blizini utvrde i Hrvatska Sahara – tematski park sa životinjama (deve, magarci, koze, konji  i ostale domaće životinje) uz stručno vodstvo i interakciju sa životinjama.

Utvrda Stari grad, gdje je smješten muzej, spomenik je kulture Republike Hrvatske, a sam značaj Legende o Picokima, nematerijalnog kulturnog dobra  Republike Hrvatske, te prestižna titula EDEN „Europska destinacija turističke izvrsnosti“, dio su sadržaja koji uz ovu nadolazeću izložbu Salvadora Dalija sada već iskazuju kontinuitet i prepoznatljivost na kulturno-turističkoj sceni Republike Hrvatske.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, također nas je podržalo preporukom za posjet ovoj izložbi, a pokazatelji uspješnosti iskazani su s brojem posjetitelja koji su na prošlogodišnjoj razini dosegnuli 15.500 posjetitelja.

 

CIJENE ULAZNICA ZA IZLOŽBU SALVADORA DALIJA

Pojedinačno: učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom, branitelji: 25,00 kn

Odrasli: 35,00 kn

Odrasli grupa (10-30 osoba):  30,00 kn

Grupni posjet (10-30 osoba) – učenici, studenti, umirovljenici, braniteljske udruge: 20,00 kn

Obiteljska ulaznica: 80,00 kn

 

Ponuda paketa za grupne posjete:

Izložba Salvadora Dalija + ICP + Hrvatska Sahara + ručak u utvrdi = 99,00 kn

 

Povratak na izložbe