7. ožujka - 24. ožujka 2019.

Otvorena izložba radova učenika “Simboli života”

U četvrtak, 7. ožujka 2019., u prostorima Muzeja Grada Đurđevca, otvorena je izložba radova pristiglih na likovni natječaj „Simboli života“. Natječaj je proveden u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca i Županijskog stručnog vijeća likovne kulture Koprivničko – križevačke županije, te su izdvojena tri nagrađena u dvije kategorije ( 1.-4. i 5.-8. razred ), tri pohvaljena rada u kategoriji od 1.-4. razreda, te radovi koji su izloženi u prostoru muzeja. Učeničke radove odabralo je i vrednovalo stručno povjerenstvo, uzimajući u obzir spoznajne, likovno-izražajne i stvaralačke mogućnosti s obzirom na uzrast, a polazište za prosudbu bila je postignuta originalnost, kreativnost i likovno-tehnička izvedba rada.

Učenike, mentore, ravnatelje škola, ali i ostale okupljene, pozdravila je ravnateljica Edita Janković Hapavel, osvrnuvši se na ovu izložbu učeničkih radova, proizašlu iz izložbe Marca Chagalla „Stvaranje i Biblija“, te izrazila zadovoljstvo zbog velikog broja pristiglih radova, njih 156, iz 13 škola. Zatim se obratila i Ana-Marija Smoljanec, predsjednica ŽSV likovne kulture Koprivničko-križevačke županije, otkrivši kako je uopće došlo do ideje koja je rezultirala ovim likovnim natječajem. Naposljetku, obratio se i Mirko Lekić, član povjerenstva, pojasnivši kriterije odabira radova.

Na otvorenju su bile dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijima, mentorima nagrađenih učenika te zahvale svim školama koje su sudjelovale u likovnom natječaju.

Izložba ostaje otvorena do 24. ožujka 2019.

Povratak na izložbe