Ministrica kulture posjetila Muzej Grada Đurđevca

Ministrica kulture posjetila Muzej Grada Đurđevca

Ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek, posjetila je u ponedjeljak, 4. ožujka 2019., Grad Đurđevac te kulturne i turističke sadržaja unutar utvrde Stari grad kao dio službenog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, a domaćini ovoga posjeta bili su gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel.

Pred samom utvrdom ministrici su dobrodošlicu poželjeli kostimirani članovi Udruge sv. Juraj, Kapetan grada, Željko Kožarić-Mrvica i Ulama Beg, Krešimir Vujčić koji su u kratkom skeču prezentirali naše nematerijalno kulturno dobro, Legendu o Picokima.

Svi zajedno posjetili su galerijski prostor Muzeja Grada Đurđevca i obišli izložbu Marca Chagalla „Stvaranje i Biblija“ te Interpretacijski centar Picokijade.

Ministrica nije krila zadovoljstvo viđenim u Đurđevcu, a kako je rekla, drago joj je što se vidi da se sustavno i kontinuirano obnavlja srednjovjekovna utvrda Stari grad, pri čemu je posebno važna inicijativa Grada Đurđevca i konzervatorskog odjela Ministarstva kulture te đurđevačkog gradskog muzeja i djelatnika koji tamo rade.