Produžena izložba Marca Chagalla „Stvaranje i Biblija“

Produžena izložba Marca Chagalla „Stvaranje i Biblija“

Izložba Marca Chagalla „Stvaranje i Biblija“, koja se održava u Muzeju Grada Đurđevca, zbog velikog je interesa posjetitelja produžena do 17. ožujka 2019.

Velika posjećenost i publicitet koji izložba dobiva, potaknuli su muzej da djela ovog svjetskog slikara još neko vrijeme ostanu izložena u potkrovlju utvrde Stari grad, kako bi i dalje mogla oduševljavati posjetitelje koji u Đurđevac dolaze s područja cijele Hrvatske.

Podsjetimo, izbor od 135 djela iz privatne zbirke Richarda H. Mayera, Umjetničke galerije Bӧtingerhaus iz Bamberga, omogućio je da posjetitelji na izložbi „Stvaranje i Biblija“ dobiju uvid u vrijedne originalne grafike iz bogatog Chagallovog opusa. Njegove litografije u boji, napravljene kao ilustracije za Bibliju nakon njegovog putovanja u Palestinu 1931. godine, žarište su same izložbe. Prvi puta su predstavljene javnosti kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća u specijalnim izdanjima pariškog likovnog časopisa Verve. Izložba, osim biblijskih motiva, obuhvaća i Chagallove grafike u kojima istražuje svoje najdraže motive koji uključuju slike rodnog Vitebska, autoportrete, portrete romantičnih parova, cirkuske akrobate i glazbenike.