23. studenoga - 17. ožujka 2019.

Marc Chagall „Stvaranje i Biblija“

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba iz bogatog opusa jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća Marca Chagalla.

Ruski umjetnik židovskog porijekla, Marc Chagall (1887.-1985.), jedan je od velikana likovne umjetnosti 20. stoljeća. Njegov širok i raznolik opus obuhvaća slike, crteže i grafike te isto tako i vitraje, tapiserije, slike na zidovima i keramici, gdje je majstorski opisivao svoju jedinstvenu intimnu, maštovitu i čarobnu strast prema svijetu umjetnosti, analizirajući pritom vječna ljudska propitkivanja.

Izložba se održava u Muzeju Grada Đurđevca u razdoblju od 23. studenoga 2018. do 17. ožujka 2019. godine.

Izbor od 135 djela iz privatne zbirke Richarda H. Mayera, Umjetničke galerije Bӧtingerhaus iz Bamberga, omogućuje izložbu u Muzeju Grada Đurđevca s uvidom u najvrednije originalne grafike iz bogatog Chagallovog opusa. Njegove litografije u boji, napravljene kao ilustracije za Bibliju nakon njegovog putovanja u Palestinu 1931. godine, žarište su same izložbe. Prvi puta su predstavljene javnosti kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća u specijalnim izdanjima pariškog likovnog časopisa Verve. Izložba obuhvaća izbor Chagallovih originalnih grafika u kojima istražuje svoje najdraže motive koji uključuju slike rodnog Vitebska, autoportrete, portrete romantičnih parova, cirkuske akrobate i glazbenike. Dakle, izložba u velikoj mjeri otkriva jedan od najznačajnijih dijelova Chagallove umjetničke baštine.

Preporučamo da uz planiranu izložbu posjetite i novootvoreni Interpretacijski centar Picokijade (ICP) unutar muzeja koji na atraktivan multimedijalan način prikazuje zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – Legendu o Picokima. Uz obilazak svega navedenoga u Muzeju Grada Đurđevca, preporučamo i posjet Hrvatskoj Sahari – tematskom parku sa životinjama (deve, magarci, koze, konji  i ostale domaće životinje) uz stručno vodstvo i interakciju sa životinjama.

CIJENE ULAZNICA ZA IZLOŽBU MARCA CHAGALLA 

Pojedinačno: učenici, studenti, umirovljenici, branitelji: 25,00 kn

Odrasli: 35,00 kn

Odrasli grupa (10-30 osoba):  30,00 kn

Grupni posjet (10-30 osoba) – učenici, studenti, umirovljenici, braniteljske udruge: 20,00 kn

Obiteljska ulaznica: 80,00 kn

 

Ponuda paketa: ICP + Marc Chagall + Hrvatska Sahara + ručak u utvrdi = 99,00 kn

 

Povratak na izložbe