Posjet ravnatelja osnovnih škola iz Zagreba i pomoćnice pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba

Posjet ravnatelja osnovnih škola iz Zagreba i pomoćnice pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba

Muzej Grada Đurđevca nastavlja suradnju s obrazovnim institucijama te je ovog petka ugostio 40-ak ravnatelja osnovnih škola s područja Grada Zagreba, pri čemu su osim razgledavanja aktualne izložbe Marca Chagalla te Interpretacijskog Centra Picokijade ukratko saznali i nešto više o povijesti i kulturnoj tradiciji đurđevačkog kraja. Legenda o Picokima, kao nezaobilazna priča koja se prepričava svakom gostu, uvijek iznova oduševi i probudi ponos u srcima svih posjetitelja.

Način na koji je opsada grada okončana i lukavost starice i žrtva picoka za spas našeg grada, kod posjetitelja izaziva divljenje. Upravo te emocije se nastoje prenijeti i na mlađe naraštaje, stoga Muzej uvijek rado ugošćuje prosvjetne radnike, u ovom slučaju ravnatelje škola. Tako smo njihov posjet iskoristili i srdačno ih pozvali da organiziraju planove školskih ekskurzija i posjete naš mali grad.

Povijest, kultura i opće društvene vrijednosti izazov su svakom prosvjetnom djelatniku i prenošenje istih na zanimljiv i poučan način na školsku djecu uvijek iznova predstavlja izazov. No, kako je i pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba gđa. Katarina Milković, koja je isto tako iskoristila priliku i posjetila naš muzej, ustvrdila – Muzej Grada Đurđevca je izvrstan primjer kako svojim posjetiteljima prenijeti sve ono bitno, sve ono čime se ponosimo kao grad, na jednostavan, zanimljiv, poučan, ali i moderan i multimedijalan način, bez suvišnih razlaganja, a opet uspijevamo plijeniti pažnju svih uzrasta upravo modernim pristupom i upotrebom modernih tehnologija, ali i suradnjom s drugim institucijama. Osobito je pohvalila suradnju s drugim institucijama te dakako planove za iduće velike izložbene projekte poput nadolazeće izložbe Salvadora Dalija.

Preporuka Ministarstva obrazovanja i znanosti te Agencije za odgoj i obrazovanje zasigurno vrijede kao temelj i garancija svim školskim ustanovama da Muzej Grada Đurđevca nastavlja s kvalitetnim radom i izložbenim projektima prikladnima za školske uzraste.