Advent u Đurđevcu

Advent u Đurđevcu

Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca i ovog prosinca pa sve do 6. siječnja 2019. organiziraju „Advent u Đurđevcu“.

Dođite i posjetite Adventsko selo pokraj utvrde Stari grad i doživite „Advent u Đurđevcu“ na pravi način. Osjetite podravsku gostoljubivost, uz brojne sudionike iz glazbenih, kulturnih i alternativnih udruga te gradske ustanove, koje organiziranjem brojnih sadržaja čine ovo predblagdansko vrijeme zanimljivim i privlačnim za sve naraštaje.

Iz bogatog adventskog programa izdvajamo:

-Podravinoteka: doživite okuse i mirise tradicije đurđevačkog kraja, uz bogatu ponudu isključivo domaćih proizvoda koji ponosno nose oznaku „Kvaliteta Podravine“ poput: suhomesnatih delicija, sireva, meda, eteričnih ulja i vrhunskih vina, a koji su zastupljeni i na „Adventu u Zagrebu“, gdje također možete u kućici s oznakom „Podravinoteka“ isprobati i kupiti željeni proizvod.

-Klizanje na ledu: isprobajte i Vi svoju vještinu klizanja na ledu u središtu Etno sela, a za poseban doživljaj nudimo noćno klizanje uz simboličnu cijenu najma klizaljki i sat vremena klizanja. (Najam opreme -5kn; klizanje 1h -10kn; Radno vrijeme: 10-20h)

Napomena: klizanje je na vlastitu odgovornost

-Žive jaslice: već tradicionalno scensko uprizorenje dolaska sveta tri kralja s pravim devama uz pratnju zborova te uz nezaobilazni adventski sajam i štalicu s domaćim životinjama.

-Izložba Marc Chagall – Stvaranje i Biblija: Gostujuća izložba originalnih grafika i litografija jednog od najvećih slikara 20. stoljeća gostuje u Muzeju Grada Đurđevca sve do 28. veljače 2019. godine.