Đurđevac domaćin tradicionalnog susreta radnika INA-Industrije nafte i MOL-a

Đurđevac domaćin tradicionalnog susreta radnika INA-Industrije nafte i MOL-a

U đurđevačkoj Podravini održani su tradicionalni sportski susreti u organizaciji INA-Industrija nafte i MOL-a. Ova tradicija duga 30 godina, rezultat je suradnje na poljima Barcs-Nyugat-Stari Gradac.

Prvog dana ovog susreta, domaćin Vladimir Tišljar, direktor proizvodne regije sjeverna Hrvatska, doveo ih je do utvrde Stari grad. Tamo ih je dočekao i pozdravio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči, izrazivši zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom i zaželio im ugodan boravak u Gradu Picoka. U ime TZ Grada Đurđevca obratio se Mario Fuček, te najavio kratki scenski prikaz Legende o Picokima. Okupljeni su s velikom zainteresiranošću promatrali haramije, koji su im ukratko prepričali Legendu o Picokima, te su i sami kasnije pokušali pucati iz tradicionalnog oružja – topova i kubura.

Potom su posjetili Muzej Grada Đurđevca, gdje ih je dočekala i pozdravila ravnateljica Edita Janković Hapavel te im ispričala o Muzeju Grada Đurđevca, donaciji Ivana Lackovića Croate te Interpretacijskom centru Picokijade. Nakon toga, uslijedilo je razgledavanje galerijskih postava i interpertacijskog centra. Također, naši su gosti posjetili i Hrvatsku Saharu, gdje su mogli vidjeti deve, ljame i ostale stanovnike ovog malenog zoološkog vrta.

Tijekom drugog dana, ponovit će se posjet Muzeju Grada Đurđevca, ali zajedno s volonterima INA-e i djecom članovima udruge Mali Princ, u sklopu Volonterskog dana INA-e Proizvodnje nafte i plina.