U Muzeju Grada Đurđevca, otvorena je izložba pod nazivom Peski 2018.

U Muzeju Grada Đurđevca, otvorena je izložba pod nazivom Peski 2018.

Ova se izložba već tradicionalno priređuje u suradnji s Rotary clubom iz Koprivnice, netom prije Rotary bala, u galerijskim prostorima muzeja. Ove se godine publici predstavilo više od  20 autora s djelima nastalima na likovnoj koloniji Peski 2018.

Ova je izložba humanitarnog karaktera. Naime, izložene se slike, nakon izložbe, daju na aukciju na kojoj se prodaju, a sav prikupljeni prihod od prodaje slika namijenjen je stipendiranju izvrsnih učenika slabijeg imovinskog stanja iz đurđevačke i koprivničke gimnazije.

Okupljenima se prvo obratila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, pohvalivši ovu dugogodišnju suradnju s Rotary clubom i izrazila želju za nastavkom suradnje i u budućnosti. Zatim se publici obratio i Darko Pernjak, predsjednik koprivničkog Rotary cluba, iskazavši zadovoljstvo što se umjetnici odazivaju ovoj akciji. Na samom je kraju povjesničar umjetnosti, Marijan Špoljar govorio nešto više o samoj izložbi i izloženim djelima.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Eric Vidović na gitari te vokalistica Lucija Đaković, koji su dodatno uljepšali ovaj događaj.

Izložba je otvorena do 18. listopada 2018.