Uskoro zatvaranje izložbe Hommage à Picasso

Uskoro zatvaranje izložbe Hommage à Picasso

Izložba Hommage à Picasso, postavljena u Muzeju Grada Đurđevca, polako dolazi do svog završetka. Od travnja, pa do kraja rujna, izložena su djela imali prilike vidjeti brojni posjetitelji, čiji broj i dalje raste. U posljednjem tjednu trajanja izložbe, muzej su posjetili brojni osnovnoškolci, srednjoškolci, grupe odraslih, ali i pojedinci, koji ne žele propustiti priliku vidjeti djela Picassa i ostalih umjetnika u maloj pitoresknoj sredini, kao što je Đurđevac.

Podsjetimo, španjolski slikar, grafičar i kipar Pablo Picasso (1881.-1973.) bio je jedan od najslavnijih likovnih umjetnika 20. stoljeća. Izložba Hommage à Picasso prikazuje originalna grafička djela (crteže, akvatinte, litografije, drvoreze i linoreze) Pabla Picassa i originalna likovna djela ostalih svjetski poznatih umjetnika 20. stoljeća (Joan Miró, Andy Warhol, Victor Vasarely, Frank Stella, Antoni Tàpies, David Hockney, Roy Lichtenstein, Joseph Beuys, Henry Moore, Hans Hartung, Robert Rauschenberg…).

Izložba u Muzeju Grada Đurđevca nudi jedinstvenu priliku za upoznavanje s Picassovim različitim fazama, kao i ostalih umjetnika 20. stoljeća. Cijene ulaznica su također snižene posljednjeg mjeseca izložbe; 25kn za odrasle te 15kn za studente, umirovljenike, branitelje i osobe s invaliditetom.

Stoga još jednom pozivamo sve zainteresirane, a koji još nisu stigli razgledati ovu izložbu, neka to učine završno s 30. rujna do 21h.