National Geographic: Picasso u utvrdi Stari grad

National Geographic: Picasso u utvrdi Stari grad

National Geographic je cijeli mjesec svibanj posvetio genijalnoj umjetnosti i radu poznatog umjetnika Pabla Picassa pod naslovom Umjetnik, provokator, buntovnik, genij Picasso.

Urednik u svom osvrtu na kraju teksta promovira i poziva sve da posjete utvrdu Stari grad u Đurđevcu i spektakularnu izložbu Hommage a Picasso.

Podsjećamo da utvrda Stari grad ove godine bilježi rekordnu posjećenost upravo zbog ove izložbe, a očekuje se i daljnji rast posjećenosti u narednim mjesecima, pogotovo nakon što su sve škole u Hrvatskoj dobile preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za posjet izložbi Hommage a Picasso.

U prvih dva mjeseca izložbu je posjetilo oko 3.500 posjetitelja, a od toga preko 2.000 djece, teta i učitelja iz gotovo čitave Hrvatske.

Posjetitelji Muzeja Grada Đurđevca tako će do rujna za samo 35 kuna moći posjetiti ovu izložbu.

Utvrda Stari grad, Muzej grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, Đurđevački pijesci, Hrvatska Sahara s devama i domaćim životinjama, kostimirana interpretacija Legende o Picokima, te brojni atraktivni animatorski programi iz godine u godinu mame sve više malih, ali i velikih posjetitelja u Đurđevac, a s obzirom na atraktivnost izložbe i aranžman koji uključuje i ostale turističke sadržaje vezane uz utvrdu, za pretpostaviti je da će Muzej Grada Đurđevca ove godine daleko nadmašiti prošlogodišnju rekordnu brojku od 11.000 posjetitelja.