Muzej Grada Đurđevca posjetile sudionice Prvenstva Hrvatske u mini košarci

Muzej Grada Đurđevca posjetile sudionice Prvenstva Hrvatske u mini košarci

U petak i subotu, 27. i 28. travnja, Muzej Grada Đurđevca posjetilo je preko 100 djevojčica koje su sudjelovale u sportskom natjecanju Prvenstva Hrvatske u mini košarci za djevojčice uzrasta do 11 godina.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz cijele Hrvatske (Đurđevac, Virje, Zagreb, Slavonski brod, Virovitica, Dubrovnik, Murter, Vukovar, Gospić, Crikvenica i Rijeka), a svoj su boravak u Đurđevcu i slobodno vrijeme prije početka turnira, djevojčice, zajedno s trenerima iskoristile za razgledavanje znamenitosti grada. U Muzeju Grada Đurđevca, osim što su posjetile aktualnu izložbu Hommage à Picasso, košarkašice su se upoznale i s poviješću utvrde Stari grad, te Legendom o picokima u multimedijalnom Interpretacijskom centru Picokijade, a također su razgledale i stalni postav s Donacijom Ivana Lackovića Croate.

Isto tako, Muzej Grada Đurđevca broji veliku posjećenost u posljednja dva tjedna od otvorenja izložbe Hommage à Picasso koja je do sada privukla preko tisuću posjetitelja iz različitih krajeva Hrvatske.