Iznimna posjećenost izložbe Hommage a Picasso: u samo dva tjedna izložbu posjetilo preko 1.000 posjetitelja

Iznimna posjećenost izložbe Hommage a Picasso: u samo dva tjedna izložbu posjetilo preko 1.000 posjetitelja

U Đurđevcu je pred dva tjedna otvorena spektakularna izložba Hommage a Picasso, a djela slavnog umjetnika od tada je pogledalo preko 1.000 posjetitelja.

Prošli vikend je donio znatno povećan broj posjetitelja, a očekujemo daljnji rast u iduća tri mjeseca, pogotovo nakon što su sve škole u Hrvatskoj dobile preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za posjet izložbi Hommage a Picasso- rekla je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel.

S prvim zrakama proljetnog sunca, u samo tri tjedna, preko 2.000 djece, teta i učitelja iz gotovo čitave Hrvatske najavilo je svoj dolazak u Đurđevac u proljetnoj sezoni.

Izložbu su posjetili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Interes za posjećenost Muzeju Grada Đurđevca je porasao otvaranjem Interpretacijskog Centra Picokijada koji uz Stalni postav presjeka hrvatskog slikarstva 20. st. iz Donacije Ivana Lackovića Croate, čini već prepoznat kulturno-turistički sadržaj.

Posjetitelji Muzeja Grada Đurđevca tako će do rujna, do kad će trajati izložba, za samo 35 kuna moći vidjeti čak 42 originalna grafička dijela Pabla Picassa, kao i 71 originalno likovno djelo ostalih svjetski poznatih umjetnika 20. stoljeća- Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paulozzija i mnogih drugih.

Utvrda Stari grad, Muzej grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, Đurđevački pijesci, Hrvatska Sahara s devama i domaćim životinjama, kostimirana interpretacija Legende o Picokima, te brojni atraktivni animatorski programi iz godine u godinu mame sve više malih, ali i velikih posjetitelja u Đurđevac.

S obzirom na atraktivnost izložbe i aranžman koji uključuje i ostale turističke sadržaje vezane uz utvrdu, za pretpostaviti je da će Muzej Grada Đurđevca ove godine daleko nadmašiti prošlogodišnju rekordnu brojku od 11.000 posjetitelja.

Podsjećamo da je Muzej Grada Đurđevca prošle godine od Hrvatske turističke zajednice dobio prestižno priznanje u kategoriji top tri kulturne atrakcije godine.