Izložba povodom 20 godina Donacije Ivana Lackovića Croate

Izložba povodom 20 godina Donacije Ivana Lackovića Croate

U petak, 15. prosinca 2017., u prostorima Muzeja Grada Đurđevca, otvorena je dokumentaristička izložba „20 godina Donacije Ivana Lackovića Croate“. Cilj je ove izložbe, osim odavanja časti nesebičnom donatoru, bio prikazati proteklih 20 godina te podsjetiti/ukazati na njen značaj. Na izložbi se mogu vidjeti brojne fotografije i novinski članci nastali svih ovih proteklih godina, ali i publikacije, knjige dojmova i ostalo. Budući da se nalazimo u blagdanskom i zimskom razdoblju godinu, zidove krase bajkoviti prizori zima nastali iz kista velikog slikara. Kroz cijelu izložbu, na zidovima nas prate citati koje su ljudi izrekli o Lackoviću, ali i same Lackovićeve misli koje posjetitelju dopuštaju da ga bolje upoznaju.

Program otvorenja vodila je Anđela Lenhard Antolin, o izložbi je govorila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, o samom umjetniku i njegovu značaju, Božica Jelušić, a izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

Glazbeni gosti, čije su izvedbe uveličale ovu veliku obljetnicu, bili su učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, i to na saksofonu Marko Podhraški i Adrijan Seleš, a solo pjesmu izvela je Petra Cik.

Izložba ostaje otvorena do 14. siječnja 2018.