Otvorena filatelistička izložba „Đurđevac Fila 2017.“

Otvorena filatelistička izložba „Đurđevac Fila 2017.“

U Muzeju Grada Đurđevca u petak, 3. studenog u 12 sati, otvorena je filatelistička izložba „Đurđevac Fila 2017.“ čiji je organizator Muzej Grada Đurđevca, a suorganizator i pokrovitelj Hrvatski savez filatelista. Osim toga, potporu izložbi dali su i Grad Đurđevac, Koprivničko-križevačka županija te Hrvatska pošta zajedno s Poštanskim uredom Đurđevac. Na izložbi su unutar 52 vitrine prikazani eksponati iz različitih filatelističkih kategorija; od tradicionalne pa sve do tematske filatelije i poštanske povijesti.

Uvodnu riječ prilikom otvorenja imala je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel, nakon čega su o izložbi, ali i filateliji općenito govorili članovi Hrvatskog saveza filatelista, njihov predsjednik Nenad Rogina, renomirani hrvatski filatelist Ivan Librić te voditeljica Poštanskog ureda u Đurđevcu Marija Dušek.

Prilikom otvorenja, posjetitelji su se mogli upoznati s dvojicom poštara od kojih je jedan bio odjeven u repliku poštarskog odijela iz 19. stoljeća, tzv. postillona kojeg je nosio Mihovil Kanoti iz Varaždina, a drugi, Ivan Zobunđija u recentno poštarsko odijelo. Također, organizirano je i označavanje prigodnih razglednica poštanskim žigom.

Otvorenju su nazočili i učenici četvrtog razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca te djeca iz đurđevačkog vrtića Maslačak koji su aktivno sudjelovali na otvorenju postavljajući brojna pitanja filatelistima.

Izložba ostaje otvorena do 26. studenog.