Otvorena izložba pod nazivom Peski 2017.

Otvorena izložba pod nazivom Peski 2017.

U petak, 20. listopada 2017. godine, u Muzeju Grada Đurđevca, otvorena je izložba pod nazivom Peski 2017. Ova se izložba već tradicionalno u galerijskim prostorima muzeja  priređuje u suradnji s Rotary clubom iz Koprivnice, netom prije Rotary bala. Ove su se godine publici predstavila 22 autora s djelima nastalima na likovnoj koloniji Peski 2017.

Naime, ova je izložba skupna izložba humanitarnog karaktera. Izložene se slike, nakon izložbe, daju na aukciju na kojoj se prodaju, a sav prikupljeni prihod od prodaje slika namijenjen je stipendiranju izvrsnih učenika slabijeg imovinskog stanja iz đurđevačke i koprivničke gimnazije.

Okupljenima se obratila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, pohvalivši ovu suradnju s Rotary clubom. Zatim se publici obratio i Darko Pernjak, tajnik Rotary cluba, iskazavši zadovoljstvo što se umjetnici odazivaju ovoj akciji. Na samom je kraju zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca, Kristina Benko Markovica, pohvalila ovaj humanitarni čin i istaknula da izvrsnim učenicima svakako treba pružiti poticaj, koji u ovom slučaju, dobivaju od Rotary cluba iz Koprivnice.

Izložba je otvorena do 29. listopada 2017.