Održana događanja povodom ‘Picokijade 2017’

Održana događanja povodom ‘Picokijade 2017’

Povodom ‘Picokijade 2017’, Muzej Grada Đurđevca je u četvrtak, 29. lipnja 2017., pripremio dva zanimljiva događanja koja su okupila brojnu publiku, ne samo s đurđevačkog područja, već i sa šireg.

Prvo je događanje okupilo one najmlađe koji su došli u pratnji roditelja, ali i one starije, zainteresirane za nešto drugačije. Naime, održana je promocija slikovnice Lego – Legenda o picoku. Predložak makete koja je poslužila za izradu slikovnice napravili su Pavle i Davor Jendrašić, a autorica teksta je književnica Božica Jelušić. Okupljene je pozdravila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, a slikovnicu su predstavili autori D. Jendrašić i B. Jelušić.

Galerija fotografija slikovnica Lego – Legenda o Picoku

Nakon promocije slikovnice, upriličeno je otvorenje tradicionalne skupne izložbe podravskih autora, Uokvirena pozivnica. Ove je godine izložba okupila 53 autora koji su se predstavili sa svojim slikama i skuplturama. Publiku je na samom početku ponovno pozdravila ravnateljica muzeja, a potom je nešto o ovogodišnjoj izložbi ispričala prof. Antonija Mandić koja je napisala i predgovor izložbe. Martin Mahović je u ime gradonačelnika Grada Đurđevca pozdravio okupljene i zaželio im dobar provod na Picokijadi. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se kvartet saksofona koji su činili učenici Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Bjelovara, s profesorom Viktorom Ključarićem.

Galerija fotografija -uokvirena pozivnica 2017

Izložba ostaje otvorena do 27. kolovoza 2017.