Otvoren Interpretacijski centar Picokijade

Otvoren Interpretacijski centar Picokijade

U petak, 17.ožujka 2017., u večernjim satima mnogi su Đurđevčani, ali i ostali posjetitelji došli u utvrdu Stari grad na svečano otvorenje Interpretacijskog centra Picokijade. Program otvorenja vodio je kapetan grada, Željko Kožarić, a Interpretacijski centar otvorio je gradonačelnik Željko Lacković.

Danas su u medije poslane na tisuće fotografija ovoga našega projekta i utvrde Stari grad čime smo dokazali da zaista želimo imati ekonomski isplativ turizam na području grada. Postali smo otvoreni za razne ideje i za nova viđenja kulture, te puštamo konceptualne umjetnike i sve one koji vide stvari na drukčiji način da nam pomognu u stvaranju novih turističkih sadržaja koji će pokretati događanja u gradu- rekao je gradonačelnik.

Posjetitelji su ostali oduševljeni prizorima Legende u Interpretacijskom centu koji su prezentirani kroz fluorescentne crteže na tamnoj zidnoj podlozi koji svijetle u mraku, snimkama scena bitaka i drugih povijesnih prikaza emitiranih na zidovima interpretacijskog prostora. Prolaskom kroz centar posjetitelje prate priče iz prošlosti prikazane na ekranima postavljenima u svakoj sobi, a djeci su ipak najzanimljivije bile interaktivne tipke koje proizvode zvukove, te lutak Turčina koji iz mraka straši prolaznike.

Galerija fotografija