Održano predavanje Mitologija europske Amazone

Održano predavanje Mitologija europske Amazone

U četvrtak, 9. ožujka 2017. u Muzeju Grada Đurđevca održano je predavanje Mitologija europske Amazone. Gošća predavačica bila je Janja Kovač, kustosica etnografskih zbirki, iz Muzeja Međimurja Čakovec. Okupljena je publika slušala o mitološkim vjerovanjima i mitskim bićima koja obitavaju uz vodu, u ovom slučaju uz rijeke Muru i Dravu, ali i ostalim posebnostima koje se vežu uz rijeke na području Međimurja i Podravine, poput splavarstva, mlinarstva te zlatarstva.

Ovo je predavanje dio nastavka suradnje s ostalim muzejsko galerijskim institucijama s ciljem upoznavanja i s ostalim segmentima muzejske djelatnosti. Uz obraćanje publici, ravnateljica Edita Janković Hapavel istaknula je želju da se suradnja nastavi u segmentu budućih izložbenih projekata gostovanjem iz čakovačkog muzeja te dolaska posjetitelja s ciljem upoznavanja ostalih kulturno turističkih sadržaja Đurđevca.

Ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec, Maša Hrustek Sobočan u svom obraćanju publici prihvatila je poziv sa željom da i oni budu domaćini Muzeja Grada Đurđevca.