Poziv na suradnju posudbe spomenara

Poziv na suradnju posudbe spomenara

Slijedom naših muzejskih aktivnosti, te pripreme etnografske izložbe koja će obuhvatiti i spomenare, pozivamo Vas na suradnju i pomoć u što uspješnijoj njenoj realizaciji.

Naime, izložba će se održati u suradnji s Muzejom Moslavine Kutina i obuhvatit će i spomenare koji su njen sastavni dio. Kako mi u našem fundusu ne posjedujemo spomenare, želja nam je da se se uključe svi koji posjeduju spomenare ili leksikone ukoliko ih posjeduju, zavire u ladice svojih baka, mama…

Isto tako mogu se predati i oni koji pripadaju sadašnjem vremenu.

Oni iskazuju ljubav prema dragoj osobi, a najčešće vrijeme nastanka je osnovnoškolsko i srednjoškolsko, odnosno gimnazijsko razdoblje.

Spomenari su čuvari uspomena iskazani uz posebne tekstove, često oslikani, pa tako pružaju uvid u prava mala umjetnička djela.

Vjerujemo da će se naći bar poneki da bude dio naše nadolazeće izložbe u prostorima Muzeja Grada Đurđevca 24. ožujka 2017. godine.

Krajnji rok za predaju spomenara u Muzej Grada Đurđevca je 6. ožujak 2017.godine.

Prilikom predaje potrebno je dostaviti popis kome su pripadali, eventualno vrijeme nastanka,te sadašnjeg vlasnika(cu).Ukoliko ima nešto posebno vezano uz spomenar također zabilježite ili nam dođite ispričati.

S željom da i Vi s vašim spomenarom budete dio muzejske izložbe srdačno Vas pozdravljamo!