Održana projekcija dokumentarnog filma “Životni put Borisa Brauna”

Održana projekcija dokumentarnog filma “Životni put Borisa Brauna”

U subotu, 12. ožujka, u prostorima Muzeja Grada Đurđevca, održana je projekcija dokumentarnog filma “Životni put Borisa Brauna”, u produkciji Muzeja Grada Đurđevca. Okupljeno mnoštvo je pozdravila autorica projekta Edita Janković Hapavel koja je ispričala kako je došlo do ovog projekta te se osvrnula na zanimljivosti sa snimanja.

Nakon prikazanog filma publici se obratio i snimatelj Žarko Nikin pojasnivši kako se osjeća počašćenim što je snimio film o velikom čovjeku koji je toliko proživio. Publici se obratila i Sanja Švarc Janjanin, predsjednica Židovske općine u Koprivnici, istaknuvši koliko su ovaj film i njegovo prikazivanje važni za široku publiku, a pogotovo za mlađe generacije.

Naposljetku je nekoliko riječi rekao i Dražen Ernečić, viši kustos Muzeja grada Koprivnici, koji se osvrnuo na povijesnu ulogu obitelji Braun, ali i grada Koprivnice u događajima spomenutima u filmu. Publika je vrlo emotivno prihvatila ovaj dokumentarni film te je mnoštvo nakon samog prikazivanja pohrlilo do glavnog protagonista filma – Borisom Braunom.