U Muzeju Grada Đurđevca održana je Noć muzeja

U Muzeju Grada Đurđevca održana je Noć muzeja

I ove je godine u Muzeju Grada Đurđevca zanimljiv i raznovrsni program privukao veliki broj zainteresiranih građana koji su posljednjega petka u mjesecu siječnju tradicionalno u Noć muzeja odlučili obilježiti na cjelovečernjem zajedničkom druženju.

Tema ovogodišnje dvanaeste Noći muzeja je bila Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti,  materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama.

Posjetitelji su mogli poslušati predavanje o nastanku atraktivnih fotografija Ive Lulić te razgledati njezinu izložbu fotografija Podravina između mitova i legendi. Autorica je naglasila kako se na izloženim fotografijama nalazi oko 50 ljudi iz Podravine koje je upoznala kad je došla u Podravinu.

Nakon predavanja nastupio je dječji zbor Dječjeg vrtića Maslačak, a pripremili su pjesme o vilama i vilenjacima. U igraonici i pričaonici Vilinskih priča u organizaciji Udruge Konak iz Novoga Virja ipak su najviše uživali najmlađi.

Predavač Stjepan Večković, solista tradicijskih glazbala u Ansamblu LADO posjetitelje je upoznao s tradicijskim glazbalima, a događanja u Muzeju su zaključena koncertom Hrvatskog gajdaškog orkestra.

Vidi galeriju fotografija